Sok gyümölccsel: a tökéletes meggyes pite receptje

A pite lehet kerek, szögletes, habos, krémes, kicsi vagy nagy, de a lényeg, hogy sok gyümölcs legyen benne. Nekünk ez a meggyes nagy kedvencünk.

Meggyes pite

Hozzávalók kb. 16 szelethez

A tésztához

45 dkg liszt

0,5 csomag sütőpor

12 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

25 dkg vaj

2 tojás

1 ek. tejföl

1 citrom

A töltelékhez

8 dl meggylé

5 ek. cukor

2 cs. vaníliapuding

1 tk. őrölt fahéj

80 dkg magozott meggy

Elkészítés

1. A töltelékhez a meggylében elkeverjük a cukrot, a fahéjat, a pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd beleforgatjuk a kimagozott meggyet.

2. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Cipóvá gyúrjuk, becsomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőbe.

3. A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. A tepsit (kb. 25x25 cm-es) kibéleljük sütőpapírral. Ezután az egyik tésztát tepsi méretű lappá kinyújtjuk, a tepsibe rakjuk, rákenjük a pudingos krémet.

4. A másik lapot is kinyújtjuk, ráfektetjük a töltelékre, és 30-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva

Recept és fotó: Nagy Anikó

Ha te is szereted a pitét, különösen meggyes töltelékkel, mindenképp szavazz rá a listából!

No comments


Leave a comment