Tuti recept: így készíthetünk kinder szeletet

Sokak gyermekkori kedvencét akár otthon is elkészíthetjük. Nem kell megijedni, a végeredmény nemcsak hogy jó lesz, talán még túl is szárnyalja az eredeti szeletet.

Habos-krémes szelet

Hozzávalók kb. 10 szelethez

A tésztához

5 tojás

10 dkg cukor

10 dkg liszt

3 dkg holland kakaópor

1 tasak sütőpor

A krémhez

2 dl tejszín

12,5 dkg mascarpone

5 dkg cukor

1 tasak vaníliás cukor

A mázhoz

10 dkg étcsokoládé

15 dkg mogyorókrém

5 ek. olaj

2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés

1. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy kisebb szögletes tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A tésztához a tojásokat enyhén felverjük, hozzákeverjük a többi hozzávalót, a tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk.

3. A krémhez a tejszínt habbá verjük. A mascarponét simára a cukorral, a vaníliás cukorral, és beleforgatjuk a tejszínhabot.  A krémmel megkenjük a kakaós lapok egyikét. Lefedjük a másikkal. Hűtőben teljesen kihűtjük, szilárdítjuk, majd téglalapokra szeleteljük.

4. A mázhoz a csokoládét felaprítjuk, vízfürdőn felolvasztjuk, a nutellával és az olajjal kikeverjük, és bevonjuk vele a szeleteket. Megszórjuk kókuszreszelékkel. Visszatesszük a hűtőbe szilárdulni.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 5 óra múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Ha te is szereted az édességet, szavazz rá!

No comments


Leave a comment