Házilag is finom: mogyorós kinder bueno recept

Kevés dolog vetekszik a csokis szelet népszerűségével. Valljuk be, nem csak a gyerekek imádják. Ha így van, készítsünk el magunk otthon. Így még finomabb lesz.

Mogyorós kinder bueno

Hozzávalók kb. 12 szelethez

A tésztához

20 dkg földimogyoró (pirított, sótlan) + a díszítéshez

6 tojásfehérje

6 ek. cukor

1 ek. olaj

2 ek. liszt

2 ek. kekszmorzsa

0,5 csomag sütőpor

25 dkg mogyorókrém

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor

3 ek. rétesliszt

6 tojássárga

5 dl tej

10 dkg étcsokoládé

15 dkg margarin

3 ek. cukor

Az összeállításhoz

35 dkg háztartási keksz

3 dl tej (langyos)

A tetejére

2 dl tejszín

0,5 csomag habfixáló

5 dkg csokoládé

Elkészítés

1. A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojások sárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a mogyorót kicsit összevágjuk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőlapos tepsire (35 x 25 cm) borítjuk, és megszórjuk a mogyoróval. A sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és a még meleg tésztára rákenjük a mogyorókrémet.

3. A cukrot a margarinnal habosra keverjük és a kihűlt pudingos krémhez adjuk. Megfelezzük, és az egyik részébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.

4. Összeállítjuk a süteményt: a mogyorós-nutellás alapra a langyos tejbe forgatott keksz kerül, rá sima pudingos krém, ismét langyos tejbe forgatott keksz, majd a csokis krém. KB. 3 órára a hűtőbe tesszük, ezalatt a keksz átpuhul és a krém kidermed. Tálalás előtt a tejszínt a habfixálóval felverjük, a tésztára kenjük, megszórjuk mogyoróval és a lereszelt csokoládéval.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Ha te is odavagy a süteményért, ne felejts el szavazni rá!

No comments


Leave a comment