Egyáltalán nem nehéz a puncsszelet receptje

A rumos desszertnek sok kedvelője van, ami egyáltalán nem véletlen. A két tésztalap között kakaós-lekváros piskótatörmelék bújuk meg, míg tetejét rózsaszín cukormáz fedi. Kell ennél több egy tökéletes desszerthez?

Békebeli puncsszelet

Hozzávalók kb. 16 szelethez

A tésztához

5 tojás

5 ek. cukor

1 citrom reszelt héja

5 ek. liszt

A krémhez

10 dkg vaj

8 dkg porcukor

1 ek. kakaópor

3 ek. rum

2 ek. baracklekvár

A mázhoz

10 dkg porcukor

1 narancs kicsavart leve

2 csepp piros ételfesték

Elkészítés

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fehérjehabbal lazítjuk. A tepsiben elsimítjuk, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.

2. A krémhez a kihűlt piskóta szélét körben, 2 cm szélesen levágjuk, keverőtálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a kakaóport, a rumot, a baracklekvárt, és kézzel krémmé gyúrjuk.

3. A piskótát lapjával félbevágjuk, az alját sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe fektetjük, majd elsimítjuk rajta a krémet, és befedjük a piskóta tetejével, kicsit rányomjuk.

4. A porcukrot a narancslével és az ételfestékkel elkeverjük, a piskóta tetején evőkanállal elsimítjuk és hagyjuk megszáradni. Óvatosan kiemeljük a tepsiből, vágódeszkára tesszük és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva

Recept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás.

Ha te is szereted a rózsaszín cukormázzal bevont puncsszeletet, mindenképp szavazz rá!

 

No comments


Leave a comment